اجبار زن کارمند به انتقال محل خدمت
- 1403/03/14
- بروزرسانی شده در 14 خرداد 1403
فهرست مطلب
مقدمه
اجبار زن کارمند به انتقال محل خدمت »
- براساس آموزه های دینی، حقوقی و اجتماعی، حفظ بنیان خانواده از مهم ترین امور در یک جامعه است و به همین خاطر اینکه در مقدمه قانون اساسی ذيل عنوان در قانون اساسی آمده است، خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسانی است و فراهم کردن امکانات جهت دست یافتن به تشکیل خانواده از وظایف حکومت اسلامی می باشد. در ادامه اصل دهم آن می فرماید که همه ی قوانین و مقررات و برنامه ریزی های مربوطه می بایست در جهت آسان کردن تشکیل خانواده و استواری روابط خانوادگی باشد. از دیدگاه فقهی آنچه که مورد اجماع می باشد این است که تمکین به مفهوم عام و خاص آن از تکالیف اختصاصی زوجه می باشد که انجام این تکلیف تنها زمانی امکان پذیر است که زن و شوهر در کنار یکدیگر زندگی کنند
نظر قانون مدنی در خصوص محل اقامت زن شوهر دار
- 1114 قانون مدنی به آن اشاره کرده است سکونت در منزلی است که شوهر تعیین می کند. پس زن ملزم است که محل زندگانی خود را در منزلی قرار دهد که از طرف همسرش معین شده است.
- افزون بر این بنابر حکم مقرر در ماده ی 1005 همان قانون، اقامتگاه زن شوهردار همان اقامتگاه شوهر است که نشان می دهد از لحاظ اقامتگاه نیز زن تابع شوهر می باشد.
مصوبات دولت در خصوص تبعیت زن از همسر
- افزون براین ادعا، برخی از مصوبات دولت نیز به لزوم تبعیت زن از همسر درباره ی محل خدمت اشاره دارند که از آن جمله می توان به مصوبه ی هیات دولت به شماره ی 93138/ت379 مورخ 1386/6/12 و بخشنامه ی صادره از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به شماره های 200/91/3807 مورخ 1391/2/17 اشاره کرد.
نتیجه
- اجبار زن کارمند به سکونت در شهری به جز محل سکونت همسر به استثنای زنان دارای تعهد خدمت فاقد وجاهت قانونی است