راهکارهای قانونی خیانت در امانت و نحوه اثبات آن
- 1403/01/06
- بروزرسانی شده در 6 اردیبهشت 1403
تعریف خیانت در امانت
راهکارهای قانونی خیانت در امانت و نحوه اثبات آن
خیانت در امانت جرمی هست که نتیجه رفتار سوء یک شخص که به او امین میگویند و در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده و برای او مجازات تعیینشده است. خیانت در امانت و مجازات آن » وقتیکه شخص امین برخلاف ذات امانت اقدام به انجام عملی میکند و باعث ایجاد ضرر به صاحب مال مورد امانت میشود جرم خیانت در امانت اتفاق افتاده است و مرتکب به مجازات تعیینشده در قانون محکوم میشود.
این جرم به این گونه است که شخص مجرم با سوءنیت مال مورد امانت را استفاده کند، مال خودش کند، از بین ببرد و یا گم کند نسبتبه مالی که از طرف مالک یا متصرف قانونی به شخص سپرده شد و بنا بر این بود که از جانب امین برگشت داده شود عنصر قانونی جرم خیانت در امانت ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ هست که مجازات اون باتوجه به قانون جدید کاهش مجازات به حبس از سه ماه تا هجده ماه تقلیل پیدا کرده است.
نکته مهم اینکه مشخص شدن سوءنیت در ارتکاب این جرم بسیار سرنوشت ساز و حائز اهمیت است.
خیانت در امانت در اموال مشاعی
در این خصوص دو نظر وجود داره نظر موافقین برتری داره و بهنظر جرم خیانت در امانت در اموال مشاعی هم راه دارد،
مجازات خیانت در امانت
قانونگذار برای مجازات مرتکب حبس با حداقل و حداکثر را تعیین کرده و همانطورکه اعلام شد از سه ماه تا هیجده ماه محکوم خواهد شد به عبارت دیگر قانونگذار با در نظر گرفتن زشت بودن و قبیح بودن عمل خیانت در امانت و اینکه این جرم یکی از اصل اخلاقی موجود در جامعه و باعث برهم زدن نظم عمومی جامعه میشود، ولی قضات در انتخاب میزان حبس آزاد هستند چراکه تناسب بین فعل مرتکب و مجازات میبایست رعایت شود.
ٖ
درنهایت تیم حقوقی دادبان داتا در خدمت شما عزیزان برای حل مشکلات و بهخصوص پیشگیری از مشکلات آینده میباشد، فقط کافیه به سایت ما مراجعه کنید و در قسمت درخواست خدمات با پر کردن فرم مخصوص در اسرع وقت پاسخگوی شما هستیم.