طلاق به علت اختلال دوقطبی مرد
- 1403/03/07
- بروزرسانی شده در 14 خرداد 1403
مقدمه
✅ اختلال دوقطبی چیست؟
«طلاق به علت اختلال دوقطبی مرد»
آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که مدتی را غمگین و مدتی را شاد سپری کرده باشید، بدون آنکه علت آن را بدانید؟ البته این اتفاق برای همه افراد میافتد. زندگی برای همه فراز و فرودهایی دارد که ممکن است ما را دچار حالات و احساسات مختلفی کند. اما این فراز و فرودهای احساسی برای برخی از افراد بسیار شدیدتر و گاهی خطرناکتر است. اختلال دو قطبی یکی از بیماریهای شایع در جهان است.
این اختلال یک بیماری روانی و خلقی محسوب شده و اکثراً در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل دوران بزرگسالی در افراد پدید میآید. اما این بدان معنا نیست که در افراد مسن یا کودکان اتفاق نمیافتد. مهمترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع اول و دوم است که ممکن است به بستری شدن فرد بیمار منجر شوند.
اختلال دو قطبی یکی از بیماریهای روانی است که افراد زیادی در جهان با آن دستوپنجه نرم میکنند. این بیماری با نام دیگری نیز شناخته میشود: افسردگی ـ شیدایی (manic depression). البته این نام قدیمیتر است. نام اختلال دو قطبی به انگلیسی Bipolar disorder بوده و به عقیدهی برخی متخصصین میتواند هر شخصی را در هر سنی درگیر خود کند.
فردی که به این اختلال دچار است در خلقوخوی خود فراز و فرودهای شدیدی را بین دو حالت افسردگی و شیدایی احساس میکند. به طوری که این حالات میتوانند ساعتها تا ماهها نیز طول بکشند.
✅ سوء رفتار زوج چیست ؟
سوءرفتار زوج به هر نوع رفتاری گفته میشود که میتواند ادامه زندگی مشترک را برای زوجه با دشواری روبهرو ساخته و دوام زندگی را به خطر اندازد؛ برای همین هم قانونگذار ترتیباتی را پیشبینی کرده است که هم حقوق زوجه حفظ شود و هم زوج مکلف به حسن معاشرت در زندگی مشترک شود.
✅ شرط انطباقی عقد نامه ازدواج با سو رفتار زوج
بند ۲» سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.
درواقع شروط دوازده گانه عقدنامه، مطابق ماده 1119 قانون مدنی، هریک از طرفین می توانند هر شرطی را که خلاف مقتضای ذات عقد نباشد را به عنوان شرط ضمن عقد، در سند نکاحیه درج کند. قراردادن شروط دوازدهگانه عقدنامه یا شروط ضمن عقد در سند عقد نامه و پذیرش آن از طرف مرد و زن ، برای هر دو طرف عقد، ایجاد حق و تکلیف می نماید.
در صورت امضاء و پذیرش شروط 12 گانه عقدنامه از طرف زوج ، زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر میدهد که با رجوع به مرجع قضایی خانواده و اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی از دادگاه خود را مطلقه کند.
✅ رابطه بیماری دو قطبی و سوء رفتار زوج
بنابرمراتب فوق اختلال دو قطبی اصولا موجب سوء رفتار زوج می گردد اما باید توجه داشت که در صورتی که بیماری تحت کنترل نسبی بوده و در صورت عود اختلال مذکور این بیماری مخاطره امیز و باعث اشکال در زندگی مشترک شود از مصادیق سوء رفتار شناخته نمی شود و زوجه نمی تواند تقاضای طلاق نماید.